9. listopada 2013.

Big Mac by Magic

Big Mac by Magic


 Slavni Big Mac se predstavio svijetu godine 1967. u gradu Pittsburgh. Kao hamburger prodavao se u internacionalnim lancima fast food hrane od strane McDonald's. Američki oblik Big Mac je bio od čistog goveđeg mljevenog mesa sa američkim sirom, posebnim umakom, zelenom salatom, kiselim krastavcima i lukom. 
Danas Big Mac se pravi i prodaje u raznim oblicima i raznim sastojcima. Svatko preferira neki svoj sastojak i kombinira prema svome ukusu.
Ja sam ga tako pravila "pod domaći" prema mojim okusima i svidio se nazočnim ;-)

Ovdje je bilo potrebno: 
  •  miješano mljeveno meso
  • luk
  • češnjak
  • peršin
  • jaje
  • senf
  • mileram
  • prezlo
  • sol
  • papar
  • brašno
  • ulje
  • tost sir
  • rajčica
  • majoneza
  • žemlje
  • tomato umak by Magic
U jednu posudu sjediniti mljeveno meso, sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak, sitno sjeckani peršin, malo senfa, sjedinjeni mileram i malo prezla,sol i papar.
Smjesu dobro izmiješati i ostaviti na nekih 2 sata u frižider da se začini prožmu kroz meso.
Potom uzimati od smjese male kuglice i praviti oblik male pljeskavice, uvaljati u brašno i peći u dubokom ulju. 
Pravilo je da se peče oko 3 min s jedne isto tako s druge strane. Ali sve opet ovisi o veličini pljeskavice koju pravite. Kad je pečena s jedne strane, okrenuti je i odmah staviti komad sira na pljeskavicu.
 Kad je pečeno odlagati na ubrus da upije višak ulja.
Razne su mogućnosti za slaganje,pa mašti na volju. Ja sam stavila rajčicu, majonezu i svoj umak. Umak sam pravila ranije, pa ga uvijek ima u zamrzivaču u manjim količinama. A sastoji se od dinstanog luka i češnjaka na maslinovu ulju kojem se potom dodaje tomato rajčica, malo šećera, soli i mažurana. 
Odličan umak koji ide uz sve.
U Big Mac odlično ide zelena salata, krastavci, karamelizirani luk, pečene paprike, sitno rendani glavati kupus, tartar sos, ajvar,itd...
Promijeniti svako dnevnicu sa jednim malim sendvičem, idealno Bic Mac, ali samo ponekad ;-)

U slast !!!  

Nema komentara:

Objavi komentar