Rolne od gljiva
Gljive svi volimo na sve načine.
Jednako dobro se slažu sa tjesteninom, isto tako sa mesom a idu dovoljno dobro sa mnogim drugim vrstama povrća.
Pretpostavlja se da postoji oko milijun i pol vrsta gljiva, od kojih je znanstveno opisano tek oko 70 000.
Mnoge gljive se koriste kao jestive, ljekovite, psihoaktivne, halucinogene a mnoge su i otrovne!
U raznim plemenima i kulturama se gljive smatraju svetima i neke od
njih se upotrebljavaju u ritualima u kojima sudionici upadaju u stanje
"proširene svijesti".
Ovdje sam napravila kombinaciju tijesta (jufka) i povrća.
Za jelo je bilo potrebno:
- jufka
- gljive
- luk
- češnjak
- paprike
- mrkva
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- origano
- jaje
- mileram
- kravlji sir
Ostaviti da se malo prohladi.
U manjoj posudi, umutiti jaje, sol te dodati mileram i kravljeg sira, po želji može sir koji koristite za pitu ili pak feta sir.
Na kuhinjsku krpu staviti jedan list jufke te premazati ga sa smjesom od sira i jaja.
Pa staviti preko drugi list jufke te uz rub poredati smijesu od gljiva.
Zarolati jufku i redati na uljem podmazanu tepsiju. Tako sve redom dok nestane smijese.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok jufka ne porumeni.
I to je to, može poslužiti za doručak, može biti kao prilog ručku ili samostalno kao večera.
Nema komentara:
Objavi komentar