Neobični lungić na ražnjić - štapiću
Lungić na štapićima za ražnjiće na nešto drukčiji način. Za kućnu izradu ražnjića, kad nismo u mogućnosti koristiti roštilj, uvijek dobro posluži pećnica uz malo maste i truda ;-)
Ovdje je punjeni file lungića, urolan, nasiječen na kolutiće i nizan u obliku ražnjića, pečen u pećnici i poslužen uz dva jednostavna i fina priloga.
Ovdje je bilo potrebno:
- file svinjskoga lungića
- 2-3 listića pršuta
- 2-3 listića špinata
- malo ribanog sira
- sol,papar
- mix mediteranskih začina
- maslinovo ulje
- senf
Prilog:
- široki rezanci
- peršin
- maslac
- gljive
- luk
- češnjak
Roladu premažemo sa žlicom senfa i pospemo sa začinima. Oštrim nožem režemo komade debljine oko 2-3 cm. Na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće napikamo po tri komada pripremljene rolade i stavljamo na pek papir, pospemo sa malo maslinova ulja i pečemo u zagrijanoj pećnici oko 30 min.
Za to vrijeme stavimo kuhati u posoljenu vodu sa kap ulja, široke rezance. Kad su gotovi ocijedimo i zadržimo malo vode od kuhanja. Stavimo komad maslaca, malo vode od kuhanja i sjeckani peršin, te sve skupa još malo promiješamo na vatri.
Gljive na najjednostavniji način pripremiti, meni ovako najdraže. Luk oguliti, prodinstat na maslinovu ulju, dodati protisnuti češnjak, te oguljene i narezane na šnite gljive. Kad gljive puste vodu, začiniti i dodati sjeckani peršin i malo origana. Dodati jednu žlicu brašna ako su gljive sočnije,tako da dobiju krem notu.
Jako zasitno i ukusno jelo, može se upotpuniti sa zelenom salatom i čašicom crnog vina ;-)
Dobar Vam tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar