22. travnja 2014.

Francuska salata

Francuska salata


Francuska salata je jako poznata salata na našim prostorima. Iako ne potječe iz Francuske, već jako dugo je zovemo Francuskom salatom. Neki je još zovu Ruska salata no razlika je što u nju ide meso!
Najčešće spravljen prilog za Božić ili Nove godine ali isto tako jako dobar način poslije Uskrsnih blagdana iskoristit jaja i napraviti ovu jako jednostavnu salatu.

Za nju je potrebno:
  • grašak
  • mrkva
  • krompir
  • krastavci
  • jabuka
  • sir
  • jaja
  • majoneza
  • mileram
  • senf
  • sol
  • papar
  • origano
 Grašak, mrkva i krompir se skuhaju al dente, sitno nasijeckamo krastavce, jabuku i sir na kockice, jaja izmrviti pa dodati majonezu, malo senfa i milerama. Dodati sol i papar, ja još malo dodam origana. Sve dobro i lagano izmiješati, probati i doraditi po svome ukusu.
Pohraniti u hladnjak na hlađenje u zatvorenoj posudi. Potrošiti u razdoblju 5-7 dana.

U slast!!!

Nema komentara:

Objavi komentar