27. travnja 2014.

Miješana salata od jaja i kuka

Miješana salata od jaja i kuka


Moja omiljena salata, koji mogu spravljati i konzumirati samo kad sam u svome rodnome kraju. 
Hercegovina..., poznata po kršu i po kukama koje rastu po zabačenim zaraslim i kamenjarom obraslih predjela. Nažalost trenutno gdje živim, ne mogu se naći, u ovom dijelu Njemačkoga svijeta mogu se samo naći domaće uzgojene šparoge!

Kuke

Ova miješana salata pomalo podsjeća na grčke-mediteranske salate. Ja je osobno ne bih ni nazvala samo salatom, jer sama za sebe je dovoljna kao samostalni obrok. Što znači da je jako jako zasitna!!!

Za nju je bilo potrebno:
  • vezica kuka
  • 3 kuhana jaja
  • komad feta sira
  • par cherry rajčica
  • par crnih maslina
  • maslinovo ulje
  • mileram ili grčki jogurt
  • sol
  • papar
 Jaja staviti da se kuhaju, na tvrdo. Kuke oprati i nasijeći na komadiće, fetu narezati na komade, cherry rajčice na četvrtine, dodati skuhana i ohlađena jaja isto nasječena na kockice. 
U drugu manju posudu staviti maslinovo ulje, sol, papar te mileram. Sve dobro izmiješati sa pjenjačom i zaliti salatu. Lagano promiješati!
Poslužiti hladno uz tost prepečenac :-)
 
 
 
U slast !!!
 

Nema komentara:

Objavi komentar