3. svibnja 2014.

Faširanci

Faširanci


Faširane šnicle su jelo moga djetinjstva. Obično ih svako dijete voli. Super su napravljene onako male i uz neki prilog, rižu ili pire krompir, jako jednostavan i brz ručak u tren oka ;-)
Ja sam ovdje napravila prilog rizi-bizi, sa još kojim stručkom karfiola sa strane. 

Potrebne namirnice:
  • mljeveno miješano meso
  • luk
  • češnjak
  • peršin
  • sol
  • papar
  • malo tople vode
  • jaje
  • ulje
Za prilog:
  • riža 
  • grašak
  • mrkva
  • luk
  • paprika
  • origano
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
 U mljeveno meso staviti jedno jaje, sitno sjeckani luk i peršin, protisnuti češnjak, sol i papar. Sve dobro izmiješati i dodati malčice tople vode, kako bi smjesa bila mekša i svilenija. Staviti u frižider da se malo stegne. 
Jedno pola sata je dovoljno.
 Potom uzimati pomalo i praviti kuglice te i spljoštiti da dobijemo šniclu.
Zagrijati ulje, šnicle uvaljati u brašno i peći sa svake strane par minuta do zlatno smeđkaste boje.
Odlagati šnicle na ubrus da upiju višak masnoće.
Za to vrijeme dok je meso bilo u frižideru, staviti na maslinovo ulje luk,papriku i mrkvu da se prže, pa dodati rižu da se malo uzlatni a potom i grašak.
Začiniti i doliti vode ili temeljca po potrebi dok riža ne bude gotova.
Dobar Vam tek !!!

Nema komentara:

Objavi komentar