Faširanci
Faširane šnicle su jelo moga djetinjstva. Obično ih svako dijete voli. Super su napravljene onako male i uz neki prilog, rižu ili pire krompir, jako jednostavan i brz ručak u tren oka ;-)
Ja sam ovdje napravila prilog rizi-bizi, sa još kojim stručkom karfiola sa strane.
Potrebne namirnice:
- mljeveno miješano meso
- luk
- češnjak
- peršin
- sol
- papar
- malo tople vode
- jaje
- ulje
Za prilog:
- riža
- grašak
- mrkva
- luk
- paprika
- origano
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Jedno pola sata je dovoljno.
Potom uzimati pomalo i praviti kuglice te i spljoštiti da dobijemo šniclu.
Zagrijati ulje, šnicle uvaljati u brašno i peći sa svake strane par minuta do zlatno smeđkaste boje.
Odlagati šnicle na ubrus da upiju višak masnoće.
Za to vrijeme dok je meso bilo u frižideru, staviti na maslinovo ulje luk,papriku i mrkvu da se prže, pa dodati rižu da se malo uzlatni a potom i grašak.
Začiniti i doliti vode ili temeljca po potrebi dok riža ne bude gotova.
Dobar Vam tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar