1. lipnja 2014.

Sataraš sa kockicama piletine

Sataraš sa kockicama piletine


Neki bi rekli da je sataraš Mađarsko jelo ali ga isto mnoge druge zemlje svojataju. 
Obično se pravi od luka, paprike i rajčice uz još dodatak tikvice, patlidžana i mrkve.
Ja sam nekako otvorila sezonu ovoga ljetnog obroka i još ga obogatila dodavanjem piletine i riže kao prilog.

Ovdje je bilo potrebno:
  • 2 šalice riže dugog zrna
  • luk
  • paprika
  • rajčica
  • patlidžan
  • tikvica
  • mrkva
  • češnjak
  • pileća prsa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • origano
  Luk malo prodinstati na maslinovu ulju, pa mu dodati narezanu papriku, patliđan i piletinu na kockice narezanu. Dinstati nekih 10-ak min pa dodati mrkvu, tikvice i rajčicu. Začiniti sa malo šećera, pa dodati sol i papar. Sve fino miješati i krčkati na laganoj vatri. Dodati protisnuti češnjak i origano. 
Povrće pusti dosta svoga soka pa nije potrebno dodavati dodatnu tekućinu.
Sama termička obrada obroka ne traje duže od 30 min, izuzevši vrijeme čišćenja povrća.
Rižu skuhati prema propisima, ja sam ovdje koristila dugo zrno, bolje je kad je kuhanje u pitanju.
 
 
Ako je povrće u satarašu već gotovo no ostalo je dosta tekućine i izgleda vodenasto, dodati oko žlicu grisa da se smjesa zgusne. Poklopiti i ostaviti da odstoji 5 min.
Gris uvijek da gustoću i kremoznost jelu. 
Spas u zadnji čas ;-)


Dobar Vam tek !!!  

Nema komentara:

Objavi komentar